2022 kevadoksjon


Lugupeetud kunstisõbrad!


Vaal galerii kevadoksjon 2022 toimub 5. ja 6. mail kell 19. Teostega saab tutvuda oksjoninäitusel, mis on avatud Vaala uuel aadressil Telliskivi 60A/5 alates 26. aprillist. Näitus on siis avatud E–R 12–18, L 12–16, muudel aegadel eelneva kokkuleppe korral.

Teoste enampakkumine algab mõlemal päeval, 5. ja 6. mail kell 19 hübriidplatvormil: enampakkumisel tulevad ühiselt arvesse nii saalis, veebis, telefonitsi kui kirjalikult tehtud pakkumised. Oksjonile saab registreeruda siin. Oksjonil osalemiseks tuleb täita ka rahapesu tõkestamise teabevorm, mille saate alla laadida siit. Palun täitke ja digiallkirjastage see vorm ning saatke aadressil galerii@vaal.ee.

Oksjoniplatvormil saavad pakkumisi teha vaid oksjonile registreerunud ning osalustasu maksnud kasutajad. Kevadoksjon 2022 osalemise tasu on 50 eurot. Vaal galerii kinnitab Teid oksjonil pakkujaks, kui olete tasunud osalemistasu, mille järgselt saadetakse Teie e-mailile aktiveerimise teade – see viib lõpule oksjonil pakkujaks registreerimisprotsessi. Tasumine OÜ Vaal Oksjonid pangakontole EE857700771001430160, selgitus “Oksjonil osalemine”. Soovi korral saate tasuda ka LHV LinkPay kaudu. Oksjonile registreerimine lõppeb oksjonipäevadel kell 18. Sellest hiljem laekunud registreerimistaotlused ei pruugi oksjoni alguseks jõustuda.

Valitud teoseid tutvustavad kunstiteadlane ja kuraator Eha Komissarov ja kunstiajaloolane Mai Levin.

Pika ajalooga Vaal galerii oksjon teeb tuntud headuses läbilõike Eesti kunstilugu kujundanud kunstnike loomingust. Seekordne valimik toob tähelepanu alla kunstnike arengu ajas: oleme teinud noppeid mitmete klassikute ja elavate legendide loometee nii varasemast kui ka küpsemast, väljakujunenud perioodist. Kõrvutuse kaudu joonistub välja ilmekas arengukaar, mis avab teoseid nii kunstniku loomingu kui ka laiemate ühiskondlike ja kultuuriliste protsesside taustal.

Teiste seas näeme valikus näiteks Tõnis Vindi, Enno Ootsingu, Ülo Soosteri ning Mari ja Uno Roosvalti teostepaare, mis avavad iseloomulikke etappe nende loomingus. Erinevaid tahke kunstnikuteel avavad ka täiesti värsked teosed Marko Mäetammelt, Mall Nukkelt ja Urmas Viigilt.

Varasemast kunstist on valikus esindatud olulised verstapostid Eduard Wiiralti 1930. aastate loomingust, aga ka teosed vanameistritelt nagu Oskar Kallis, Eduard Kutsar, Jaan Grünberg, Arkadio Laigo ja Juhan Nõmmik. Esindatud on klassikud Eerik Haamer, Endel Kõks, Evald Okas, Miljard Kilk, Ludmilla Siim, Richard Sagrits, Kaljo Põllu, Malle Leis, Leonhard Lapin ja Toomas Vint. Noorema põlvkonna kunstnike seast on rõõm oksjonile tuua Kadri Toomi, Alar Tuule, Merike Estna, Karl-Kristjan Nageli, Regina-Mareta Soonseina ja Andres Lõo teosed.

Vaal galerii kevadoksjoni teosed on jaotatud kronoloogiliselt kahele päevale, kuid teosed tulevad siis enampakkumisele alfabeetilises järjekorras.

Oksjonilt ostetud teoste haamrihinnale lisandub ostutasu ehk buyer’s premium 10%.

Põnevat alanud oksjonihooaega!